top of page

Informasjon om aktuelle tema

Nedenfor finner du ulike emner. Trykk på boksen til det emnet du ønsker å lese om.

Hva koster tannlegen?

Forbrukerrådet lanserte i februar 2013 et nytt nettsted: www.hvakostertannlegen.no

Intensjonen er god, men nytteverdien for deg som pasient er mer usikker.

 

For når du velger ny tannlege,  ønsker de fleste en som er dyktig, har moderne utstyr, og er oppdatert via kurs på behandlingsformer, materialer og teknologi.

Ikke bare den billigste.

 

Hvis vi kjøper en TV eller bil sjekker vi ofte pris på identiske produkter og velge den laveste. Tannbehandling er vanligvis langt mer kompleks.

 

En annen faktor er at noen klinikker kan gå ut med lave enkeltpriser på for eksempel undersøkelse som ser bra ut på "www.hvakostertannlegen", uten at det representerer prisnivået generelt.

 

Og til slutt, kanskje det viktigste:

pasienter tror av og til at når de går til tannlegen får de et svar på undersøkelsen som er "riktig", og at andre tannleger vil foreslå det samme.

Undersøkelser gjort av Forbrukerrådet, bekrefter at dette ofte ikke er tilfelle.

 

Og den største variasjonen i tannlegeregninger ligger nettopp her, hva som gjøres, mer enn forskjellen i pris pr fylling.

Derfor er det bra å vite at det ofte finnes flere veier å gå, og at det som passer for en annen kanskje ikke passer best for deg. Skal du ha ny tannlege, hør på anbefalinger, og spør gjerne tannlegen om alternativer når du sitter i stolen. Det kan påvirke regningen langt mer enn om undersøkelsen koster litt mer eller mindre.

bottom of page