top of page

Informasjon om aktuelle tema

Nedenfor finner du ulike emner. Trykk på boksen til det emnet du ønsker å lese om.

Om tannkjøtt

Tannkjøttsbetennelse (gingivitt) er svært utbredt, kan lett forverre seg med årene, og føre til at tennene løsner, (periodontitt). Det er stor forskjell på hvilke anlegg du kan ha, men er du disponert må du være obs.

Årsaken til betennelser i tannkjøttet er belegg på og rundt tennene. Denne betennelsen, (gingivitt) kan utvikle seg til periodontitt, (pyrea), som betyr at benet rundt tennene brytes ned, det oppstår "lommer"og tennene løsner.

Det festet som er gått tapt får man sjelden tilbake, så det er ekstra viktig å forebygge.

Renhold er alfa og omega i kampen mot tannkjøttssykdommer, som det er i kampem mot hull. Å holde det renest mulig er ingen garanti, men gir deg gode sjanser til å unngå disse problemene. Hvis du har problemer med tannkjøttet, må du være ekstra flink med hygienen, og sjekkes ofte av tannlege eller tannpleier.

Bløding i tannkjøttet er et tegn på at det ikke er som det skal. Blør du, bør du intensivere renholdet, inntil du merker bedring.

Vær flink med hygienen, gå til tannlege/tannpleier regelmessig, og vær obs hvis du synes tannkjøttet ikke er bra nok, eller forverrer seg.

Da gjør du det du kan, og du kan spare deg for mange plager og utgifter. 

NB. Vær obs på at det kan være få symptomer i forbindelse med tannkjøtt-sykdommer. Dvs at alt ikke nødvendigvis er bra selv om du

ikke kjenner noe.

Derfor er det helt nødvendig at du sjekker dette hos tannlege el. tannpleier, for å være sikker på at alt er i orden.

bottom of page